Plnená gazdovská taška

Plnená gazdovská taška

Plnená gazdovská taška

Tento recept nám posiela: Margita z Bojnej


náročnosť: stredná
čas: 70 minút
porcie: 10

Postup

Zemiaky v šupke si poriadne umyjeme, prekrojíme na poli a veľkou lyžicou vyrežeme jeho vnútro asi tak ako je mojej fotke. Postupne ukladáme na plech, ktorý sme si ale predtým okorenili rôžnymi druhmi korenia, ale je na vás, môžte kľudne pridať aj grilovacie a taktiež, týmto korením okoreníme trocha aj poukladané zemiaky, ktoré nezabudneme aj osoliť. Takto pripravené zemiaky dáme do rúry na 200 stupňov, pokým sa nám nezačnú troška pripekať a chytať peknú hnedkastú farbu.

Na panvici rozohrejeme olej, pridáme na drobno nakrájanú cibuľku, aj jarnú, orestujeme do sklovita, pridáme na drobno nakrájané kuracie prsia, osolíme, okoreníme, pridáme kečup, horčicu, ak sa nám mäsko uzavrie pridáme na úplne nadrobno nakrájanú slaninku a aj šampiňóny, ktoré taktiež nakrájame. Takto v krátkosi podusíme, ozaj len krátko.

Do misky si nastrúhame Karička tehlu a z neho asi jednu tretinu pridáme do našej zmesi. Ešte raz premiešame a môžme plniť naše zemiačky. Ak sú zemiačky opečené, vytiahneme ich a veľkou lyžicou ich naplníme, dáme do rúry asi na 10 minút, opäť vytiahneme a posypeme Karička tehlou a nakoniec dáme ešte zapiecť.


Potrebujeme

  • 8 veľkých zemiakov, ja som použila ružáky
  • 4 malé cibuľky
  • tri jarné cibuľky
  • 200 g Karička tehly
  • plechovičku šampiňónov
  • dve menšie kuracie prsia
  • kus mäsovej slaninky
  • 4 lyžice kečupu
  • lyžičku horčice
  • soľ
  • čierne mleté korenie a rôznych farieb

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov