Rizoto s hríbmi

Rizoto s hríbmi

Rizoto s hríbmi

Tento recept nám posiela: Tomáš z Michaloviec


náročnosť: stredná
čas: 50 minut
porcie: 8
bezlepkový recept: Áno

Postup

Sušené hríby prepláchneme, zalejeme vodou a necháme napučať. Potom ich krátko povaríme a zlejeme. Ryžu prepláchneme a necháme odkvapkať. Na oleji speníme cibuľu, pridáme ryžu a zľahka opečieme. Primiešame cesnak nakrájaný na plátky, pór nakrájaný na kolieska, huby a zalejeme asi 7dl vody. Osolíme, okoreníme, pridáme bujón, oregano, papriku, premiešame a privedieme k varu. Potom plameň znížime na minimum a varíme 7-8 minút. Odstavíme z plameňa a necháme 5-7 minút dôjsť. Karičku, ktorú sme si nechali v mrazničke, olúpeme z črievka a nahrubo nastrúhame na rizoto. Môžeme ozdobiť nasekanou pažítkou alebo vňaťou petržlenu.


Potrebujeme

  • 450 g ryža dlhozrnná
  • 80 g sušených hríbov
  • 6 lyžíc oleja
  • 2 cibule
  • 3 cesnakové strúčiky
  • 1 väčší pór
  • 1 kocka slepačieho vývaru
  • 1 ČL mletej papriky
  • 1 ČL oregana
  • soľ
  • čierne korenie mleté
  • 1 ks Karička črievko

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov