Šalát z kelu a cíceru s Karička syrom na panvicu a gril typu halloumi

Šalát z kelu a cíceru s Karička syrom na panvicu a gril typu halloumi

Šalát z kelu a cíceru s Karička syrom na panvicu a gril typu halloumi

Tento recept nám posiela fanúšik varenia s Karičkou


Postup

  1. Tahini dresing: V malej miske zmiešame s metličkou olivový olej, tahini, citrónovú šťavu, cesnak a vodu. Dochutíme soľou a korením.
  2. Cícer zalejeme vodou a necháme pôsobiť cez noc. Cícer precedíme, zalejeme vodou a varíme od zovretia približne 50 minút.
  3. Do väčšej šalátovej misky vložíme nakrájane kelové listy, z ktorých odstránime stredovú stonku a zmiešame s tahini dresingom.
  4. Do kelového šalátu pridáme uvarený cícer, posekanú petržlenovú vňať, pokrájanú jarnú cibuľku a avokádo.
  5. Šalát dobre premiešame.
  6. Karička syr na panvicu a gril typu halloumi Klasik nakrájame na plátky.
  7. Zohrejeme gril, postriekame vrch olejom v spreji a syr opečieme z každej strany, približne 1 minútu.
  8. Kelový šalát podávame s chrumkavým Karička syrom na panvicu a gril typu halloumi Klasik, polejeme extra dresingom.

TIP: Môžeme podávať s restovaným pórom.


Potrebujeme

  • TAHINI DRESING
  • 3 PL olivového oleja
  • 3 PL tahini
  • 3 PL vody
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisovaného
  • čierne korenie, čerstvo pomleté
  • soľ podľa potreby
  • NA KELOVÝ ŠALÁT
  • Karička syr na panvicu a gril typu halloumi Klasik
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 veľký zväzok kučeravého kelu
  • 200 g uvareného cícera alebo z konzervy
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 1-2 jarné cibuľky, nakrájané na tenké plátky
  • 1 avokádo, nakrájané na kocky
  • olivový olej v spreji

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov