Slaná žemlovka

Slaná žemlovka

Slaná žemlovka

Tento recept nám posiela: Nikolka z Partizánskeho


náročnosť: nízka

Postup

Kapiu opiecť, dať do vrecka zapariť. Ošúpať.
Klobásku pokrájať na kolieska a opiecť.
Na panvici opiecť do polomäkka zemiaky pokrájané na menšie kocky. Cibuľu pokrájať na kolieska, opiecť, pridať pretlačený cesnak. Klobásku, zemiakové kúsky a pokrájanú papriku. nakoniec pridať syr Karička. Podľa chuti osoliť, okoreniť.
Bagety pokrájať na kolieska.
Pekáč potrieť maslom. Na dno uložiť časť plnky, dať ďalšiu vrstvu bagety, znovu plnku a bagety. Postupovať rovnako, kým neminieme bagety a plnku.
V mlieku rozšľahať vajička a soľ, mleté korenie. Touto zálievkou poliať bagety s plnkou. Vrch posypať syrom a mletou paprikou. Piecť asi 40 minút.


Potrebujeme

  • 250 g klobása domáca
  • 1 ks paprika červená kápia
  • 300 g zemiaky
  • 1 ks cibuľa
  • 2 - 3 strúčiky cesnak
  • 2 PL olej
  • zálievka: 500 ml mlieko
  • 7 ks vajcia
  • 80 g syr na strúhanie
  • paprika mletá, soľ, korenie
  • 2 bagety
  • 1 črievko Karička

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov