Postup
Mäso si umyjeme, osušíme a nakrájame na rezne. Tie osolíme, okoreníme a vyklepeme. Vajíčka si uvaríme natvrdo, uhorky, Karička tehlu a slaninku si nakrájame na malé pásiky. Na dosku na vaľkanie si rozprestrieme mäso a postupne plníme, šunkou (ak je veľký plát, prerežeme ho na poli), kúskom slaninky, vajíčkom, uhorkou a kúskom Karičky.
Takto hotové zavinieme a prichytíme buď špajdlou, alebo, keď nemáme môžme obviazať bielou niťou. Ostatné suroviny, ktoré nám zostali, teda vajíčko, uhorky, slanina a aj Karičku si nakrájame ešte na menšie kúsky. Ak máme vtáčikov hotových, opečieme ich z každej strany na rozpálenom ohni. Vyberieme a vo výpeku opražíme cibuľu do sklovita, prisypeme asi lyžičku a pol červenej mletej papriky a dáme mäso a ostatné nakrájane zvyšné ingrediencie, ktorými sme mäso plnili. Následne zalejeme vodou, alebo vývarom.
Takto necháme variť, až kým nie je mäso mäkké. Ak je, z múky a vody si vymiešame zátrepku a zahustíme. Podávame s ryžou, alebo zemiakmi.