Veľkonočné syrové bochníčky s Karičkou

Veľkonočné syrové bochníčky s Karičkou

Veľkonočné syrové bochníčky s Karičkou

Tento recept nám posiela fanúšik varenia s Karičkou


náročnosť: stredná
čas: 1 hodina 30 minút

Postup

V miske si pripravíme kvások tak, že zmiešame droždie, cukor a teplé mlieko. Zmes prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme tak približne 15 minút. Kým sa pripravuje kvások, zamiesime si cesto na bochníčky. V miske zmiešame múku, soľ a jeden žĺtok. Pridáme kvások, trošku olivového oleja a vody. Cesto vymiesime, zakryjeme kuchynskou utierkou a necháme v pokoji kysnúť približne 45 minút.

Na syrovú náplň do bochníčkov rozmiešame syrové trojuholníčky Karička s čerstvými bylinkami podľa vašej chuti. Bochníčky môžete naplniť aj ochutenými syrovými trojuholníčkami, ktoré obľubujete. Stačí ich vidličkou vymiešať.

Keď cesto vykysne, vyvaľkáme ho na hrubší plát a vykrojíme z neho malé krúžky. Do cesta vložíme syrovú náplň a vytvoríme malé bochníčky.

Do stredu plechu na pečenie umiestnime misku vhodnú na zapekanie. Okolo nej poukladáme bochníčky. Takto vytvorený veniec z bochníčkov potrieme olivovým olejom a rozšľahaným žĺtkom, aby sa bochníčky pekne leskli, a posypeme ho sezamovými semienkami, ktoré pečivu dodajú lahodnú chuť. Bochníčky pečieme na 200 °C 20 minút.

Kým sa bochníčky pečú, pripravíme si dip z čerstvých paradajok. Na panvici rozohrejeme olivový olej, na ktorom opražíme cibuľku a cesnak. Keď je cibuľka opečená dozlata, na panvicu dáme drvené paradajky a biele korenie. Zmes privedieme do varu a 5 minút miešame, aby sa spojili všetky chute.

Upečené bochníčky podávame s teplým paradajkovým dipom. Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • Na bochníčky:
  • Kvások:
  • 15 g droždia
  • 1 ČL trstinového cukru
  • 50 ml mlieka
  • 1 PL hladkej múky
  • Cesto:
  • 1 vaječný žĺtok
  • 320 g hladkej múky
  • 2 a 1/2 PL olivového oleja
  • 150 ml vody
  • 1 ČL soli
  • Na náplň:
  • Karička syrové trojuholníčky (Klasik, s pažítkou, so šunkou)
  • čerstvé bylinky (bazalka, petržlenová vňať)
  • Na potretie cesta:
  • olivový olej
  • vajce sezamové
  • semienka
  • Na paradajkový dip:
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 ks cibuľa
  • šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g lúpaných drtených paradajok
  • biele korenie
  • soľ

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov