Zapečené plnené kuracie kapsičky so špenátovými haluškami

Zapečené plnené kuracie kapsičky so špenátovými haluškami

Zapečené plnené kuracie kapsičky so špenátovými haluškami

Tento recept nám posiela: Margita z Bojnej


náročnosť: vysoká
čas: hodina aj 20 minut
porcie: 8

Postup

Kuracie prsia si očistíme a orežeme tak, aby nemali žiadne vyčnievajúce kusy mäsa, zostane nám len pekný kus prsíčka. To narežeme v polovici tak, aby sme ho celé neprekrojili a dalo sa nám pekne roztvoriť ako keď krájate žemľu a na okraji ju neprekrojíte. Prsíčko si osolíme a jemne naklepeme.

Medzitým si na rozohriatom oleji opražíme na plátky nakrájané osolené a okorenené šampiňóny, kam pridáme rozšľahané vajíčka a spravíme praženicu. Na vyklepané mäso si postupne dáme šunku, praženicu so šampiňónmi a Karička tehlu, potom len preložíme na polovicu a kraje prichytíme ihličkami alebo špajdlami.

Takto pripravenú kapsičku dáme prudko opiecť z oboch strán na rozpálený olej a uložíme do zapekacej misy. Ja osobne ešte robím tak, že z každej suroviny si ešte čosi odložím, a opečiem na výpeku (zostali nám odrezky z mäsa, tie nakrájame na plátky, šampiňóny, praženica, kusy syra). Takto opečené nalejeme na mäso do zapekacej misy, zalejeme smotanou, prikrijeme. Dáme piecť a podávame s haluškami.


Potrebujeme

  • Dve veľké kuracie prsia:
  • 3 vajíčka
  • šampiňóny (najlepšie čerstvé)
  • plátky šunky
  • Karička tehla
  • olej, soľ, korenie
  • smotanu na zapečenie
  • Na halušky potrebujeme:
  • 400 g špaldovej celozrnnej múky
  • listový mrazený špenát, alebo pretlak

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov