Zapečené prekladané zemiaky s hubami

Zapečené prekladané zemiaky s hubami

Zapečené prekladané zemiaky s hubami

Tento recept nám posiela: Michaela z Bojnej


náročnosť: Stredná
čas: hodinka a pol
porcie: 8

Postup

Zemiaky si uvaríme v osolenej vode (v šupke). Medzitým si na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľku a scedené hríby, ktoré sme si nechali predtým asi 15 minút v horúcej vode napučať. Osolíme, okoreníme, pridáme aj trocha šťavy z hríbov a necháme asi 10 minút dusiť. Misu z janského skla si namastíme olivovým olejom a posypeme stúhankou.

Keď už máme zemiaky hotové, ošúpeme, krájame na plátky a postupne ukladáme do zapekacej misy. Na prvú vrstvu uložíme polovicu opraženej cibuľky s hubami, opäť navrstvíme zemiaky, na ktoré uložíme druhú polovicu zmesi a nakoniec pokryjeme poslednou vrstvou zemiakov.

Takto uložené, strčíme do rúry na 180 stupňov, asi na 10 minút, vytiahneme a zalejeme smotanou zmiešanou s vyšľahanými vajíčkami a dvomi Karička črievkami (samozrejme osolené, okorenené) a vrátime naspäť do rúry a pečieme do zlatista.


Potrebujeme

  • 500 g uvarených zemiakov v šupke
  • 2 ks Karička črievka
  • 4 hrste sušených miešaných hríbov
  • dve veľké cibule
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej
  • trocha strúhanky na posypanie plechu
  • 5 vajíčok
  • šľahačkovú smotanu

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov