Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Tento recept nám posiela: Zuzana z Trenčianskeho Jastrabia


náročnosť: Nízka
čas: 40 minút
porcie: 4

Postup

Na masle udusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme osoleným vývarom z kostí, alebo vývarom z polievkovej kocky, či vegety. Dobre povaríme asi 20 minút a precedíme. Tenké krajce sendviča opražíme z oboch strán na oleji, posypeme strúhaným syrom, rozložíme na plech a v horúcej rúre rýchlo prehrejeme. Takto pripravené chlebíky rozdelíme na taniere a zalejeme horúcou polievkou.


Potrebujeme

  • 2 l vývaru z kostí (alebo vývar z polievkovej kocky, či vegety)
  • 300-400 g cibuľa
  • 1 PL maslo
  • soľ
  • 8 ks tenšie kraje sendviča
  • 1 PL olej
  • 4 PL postrúhaný tvrdý syr Karička

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov