Hokkaidová Lakocinka

Hokkaidová Lakocinka

Hokkaidová Lakocinka

Tento recept nám posiela: Denisa z Košíc


náročnosť: nízka
čas: 40 minút
porcie: 4
bezlepkový recept: Áno

Postup

Tekvicu hokkaido umyjeme, odstránime stopku, prekrojíme, vyberieme jadierka a aj so šupkou nakrájame na malé kocky. Na oleji si speníme na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme hokkaido, chvíľu podusíme a zalejeme vodou.
Osolíme, okoreníme podľa chuti a necháme variť do zmäknutia. Keď je tekvica uvarená, odstavíme z ohňa a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú kašu. Vrátime späť na plyn a privedieme k varu. Medzitým si v miske rozmiešame smotanu so syrom a pomaličky vlejeme k tekvici, pridáme štipku muškátového orecha a povaríme.
Na panvici si rozpálime olej a očistené a nakrájané zemiaky na lupienky upečieme. Polievku dozbobíme zemiačkovými chipsami a čerstvou bazalkou.
Dobrú chuť.


Potrebujeme

  • Tekvica Hokkaido
  • Cibuľa
  • 2 zemiaky
  • soľ
  • čierne korenie
  • mletý muškátový orech
  • smotana na šľahanie
  • syr Karička v črievku
  • čerstvá bazalka
  • olej

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov