Riccoto – zelerová polievočka

Riccoto – zelerová polievočka

Riccoto – zelerová polievočka

Tento recept nám posiela: Milka z Revúcej


náročnosť: nízka
čas: 40 min.
porcie: 4 porcie
bezlepkový recept: Áno

Postup

Na masle a polovici oleja speníme cibuľu, pokrájanú na drobno. Pridáme zeler a zemiaky, tiež pokrájané na malé kúsky a dusíme. Vody dáme toľko, podľa toho, akú hustú polievku chceme mať. Pridáme zeleninový bujon, alebo najepšie keď polievku zalievame kvalitným domácim vývarom. Ochutíme podľa chuti. Keď je zelenina mäkká odtavíme a rozmixujeme. Dáme opäť na sporák. Pridáme dobre popučenú ricottu – srvátkový tvaroh, rozmiešame v polievke a ešte dochutíme ak treba. Na tanieri polievku posypeme opraženou striedkou chleba a tvrdým nastrúhaným syrom Karička a petržlenovou vňaťou.


Potrebujeme

  • 500 g zeleru
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice oleja
  • 1 cibuľu
  • 2-3 väčšie zemiaky
  • 2-3 krajce staršieho chleba bez kôrky
  • 250g ricotty
  • 4 lyžice strúhaného syra Karička
  • 1 kocka zeleninového bujónu
  • petržlenová vňať
  • soľ, ml. čierne korenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov