Čakankový nákyp

Čakankový nákyp

Čakankový nákyp

Tento recept nám posiela: Dana z Michaloviec


náročnosť: nízka
čas: 60
porcie: 2

Postup

Čakanku vcelku vložíme do vriacej osolenej vody, do ktorej sme pridali aj citrónovú šťavu. Varíme asi 30 minút. Po vychladnutí rozoberieme čakanku na jednotlivé listy. Do každého dáme trochu taveného syra a zabalíme do plátku šunky. Naukladáme do maslom vymastenej zapekacej misky. Zalejeme rozšľahanými vajíčkami, posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a opraženou strúhankou. Zapekáme asi 15 minút pri 190 st. do zlatista.


Potrebujeme

  • 500g čakanka šalátová
  • 200g šunka
  • 100g Karička tehla syr
  • 150g Karička tavený syr
  • 2-3 vajcia
  • 1 PL maslo
  • 5 PL strúhanka
  • soľ
  • citrónová šťava

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov