Focaccia – plnený talianský chlieb

Focaccia – plnený talianský chlieb

Focaccia – plnený talianský chlieb

Tento recept nám posiela: Darina Liptovského Mikuláša


náročnosť: stredná
čas: 150 min
porcie: 8

Postup

V 0.75 dcl vody rozdrobíme 15 g droždia, pridáme mokka lyžičku cukru a štipku soli a necháme odpočívam 10min prikryté. Preosejeme si 500 g hl. múky typ T 650, pridáme 1 a pol lyžičky soli. Pridáme 3 Pl olivového oleja, kvások a 3 dcl teplej vody, vymiešame hladké cesto, lepivé. Premiestnime na podložku, rukami cesto spracujeme na bochník. Misku si potrieme olejom a bochník cesta vrátime do nej, prikryjeme a kysnúť necháme 1.5 hod. Po vykysnutí si ho na doske rozdelíme na dve časti, opäť spracujeme na bochníky, necháme kysnúť 10min. Z prepasírovaných paradajok, príp. z čerstvých, oregana, trošku soli, korenia, bazalky vymiešame kašu, s ktorou natrieme rozvaľkaný bochník. Vaľkám rovno na maslom vymazanom plechu a vyťahujem smerom von. Na paradajky poukladáme nakrájané šampiňóny, šunku, Karičku, prepichneme a vytláčame na povrch, pridáme listy špenátu a paradajky a mozzarelu. Vyvaľkáme druhý, prikryjeme, natrieme olejom, posypeme soľou a semiačkami. Pečieme na 190-30min, pokvapkáme olejom, chlebik zmäkkne.


Potrebujeme

  • 500 g múka T 650
  • 2 čl soľ, 1 čl cukor
  • 15 g droždie
  • 375 ml teplej vody
  • 3 pl olivový olej
  • 350 g šunka v celku
  • 250 g mozzarela
  • 3 paradajky
  • oregáno, bazalka
  • 2 ks Karička črievko
  • 150g šampiňónov
  • maslo na potretie
  • hrubozrnná soľ
  • ľanové a sezamové semiačko

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov