Špenátová roláda

Špenátová roláda

Špenátová roláda

Tento recept nám posiela: Lenka zo Skalky nad Váhom


náročnosť: stredná
čas: 55 min.
porcie: 10

Postup

Špenátové cesto si pripravíme vyšľahaním celých vajec, do ktorých som pridala rozmrazený a odkvapkaný špenát s cesnakom. Nakoniec pridám múku so soľou a čierným korením. Plech si vysteliem papierom a nalejem naň cesto.
Pečieme pri 180 st C 20 minút. Upečené cesto aj s papierom zrolujem. Medzitým som si pripravila plnku. Maslo, syr a cesnak dôkladne spolu vymiešame, dochutíme soľou, čierným korením a postupne primiešame postrúhanú papriku. Keď už je cesto vychladené, odstránime z neho papier, natrieme plnkou a pokrájanými vajíčkami. Zrolujeme naspäť do rolády, zabalíme a necháme vychladiť aspoň hodinku.


Potrebujeme

  • 1 balenie listy špenátové mrazené
  • 3ks vajíčka
  • 5PL múka hladká
  • 4ks cesnak
  • soľ
  • korenie čierne mleté čerstvé
  • 125g maslo
  • 1 balenie syr Karička trojuholníky (alebo črievko)
  • 2ks vajce na tvrdo
  • paprika žltá, oranžová a červená

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov