Špenátová roláda

Špenátová roláda

Špenátová roláda

Tento recept nám posiela: Nikolka z Partizánskeho


náročnosť: nízka
čas:

Postup

Žĺtky vymiešame s olejom, pridáme rozmrazený špenát bez vody, múku zmiešanú s kypriacim práškom, osolíme, okoreníme a na záver pridáme sneh zo 4 bielkov. Zmes vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 10 minút na teplote 180 stupňov Celzia. Teplé cesto zvinieme do rolády a aj s papierom zabalíme do vlhkej utierky.
Plnka:
Maslo zmiešame s taveným syrom, pridáme cesnak, osolíme a okoreníme. Polovicou plnky potrieme roládu, bez papiera na pečenie, poukladáme plátky šunky, natrieme zvyšnou plnkou a poukladáme prúžky kápie. Roládu opäť zvinieme, zabalíme do alobalu a necháme v chladničke.


Potrebujeme

  • 4 vajcia
  • 2 PL hladkej múky
  • kypriaci prášok
  • 150 g mrazeného špenátového pretlaku
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 3 PL oleja
  • Plnka : 100 g masla
  • 200 g taveného syra Karička
  • 150 g šunky
  • 2 - 3 strúčiky cesnaku
  • 1 sterilizovanú kapiu

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov