Zapekaná žihľava so syrom

Zapekaná žihľava so syrom

Zapekaná žihľava so syrom

Tento recept nám posiela: ĽUBOMÍR z Revúcej


náročnosť: nízka
čas: 40 min.
porcie: 4

Postup

Umyté výhonky žihľavy prevaríme vo vode. Vyberiem a necháme odtiecť. Vychladnuté nadrobno posekáme a chvíľu podusíme na časti masla. Pridáme múku, troška postrúhaného muškát. orecha, mlieko a ešte podusíme. Primiešame časť nastrúhaného syra, vyšľaháme vajcia, osolíme a vlejeme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misy. Posypeme zvyškom nastrúhaného syra a ešte trochou strúhanky. Pokvapkáme rozpusteným maslom. Zapekáme vo vyhriatej rúre 10 min. Podávame so zapečeným toastom a čerstvou zeleninou.


Potrebujeme

  • 1000 g mladých výhonkov žihľavy
  • 80 g masla
  • 40 g hladkej múky
  • 1 dl mlieka
  • 100 g nasrtrúhaného syra
  • 2 vajcia
  • muškátový oriešok, soľ
  • trocha strúhanky

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov