Zdravá zelená roláda

Zdravá zelená roláda

Zdravá zelená roláda

Tento recept nám posiela: Michaela z Revúcej


náročnosť: stredná
čas: 50 min.
porcie: 6

Postup

Cesnakové listy umyjeme, odkrojíme hrubšie stonky, sparíme, necháme vychladnúť a najemno posekáme. Vložíme do hlbšej misy, pridáme tri žĺtky, múku, prelisovaný strúčik cesnaku. Dochutíme ml. muškátovým orieškom, soľou a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame do zelenej masy. Masu opatrne natrieme na vymastený papier na pečenie. Pečieme 12-15 min. pri 180 stupňoch. Roládu nemôže piecť dlho, aby sa nám pri rolovaní nepolámala. Upečené cesto zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť. Medzitým nadrobno pokrájame uvarené vajcia. Maslo so syrom vymiešame na penu. Do plnky pridáme na jemnúčko nasekanú cibuľku, vajcia a spolu premiešame. Ochutíme soľou a korením, ak treba. Na rozvinuté, vychladnuté cesto poukladáme plátky šunky, potrieme plnkou a roládu zvinieme. Zabalíme do fólie a dáme do chladu. Neskôr nakrájame na plátky.


Potrebujeme

  • 1000 g listov medvedieho cesnaku
  • 100 g hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 3 strúčiky cesnaku
  • ml. muškátový orech
  • PLNKA:125g masla
  • 1 črievko Karičky
  • 2 natvrdo uvarené vajcia
  • 1 cibuľa
  • 150g šunky
  • ml. čierne korenie, soľ
  • tuk na vymastenie papiera na pečenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov