Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka zapečené so zeleninkou a syrom

Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka zapečené so zeleninkou a syrom

Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka zapečené so zeleninkou a syrom

Tento recept nám posiela: Juraj z Bojnej


náročnosť: nízka
čas: hodina
porcie: 5

Postup

Najlepšie by bolo kebyže sú zemiaky a karfiol v pomere 1:2, teda aby bolo karfiolu viac, pretože, ak by bolo zemiakov oveľa viac, placky by boli veľmi hutné. Na zapečenie rajčiny, cuketu, tvrdý syr Karička. Karfiol si dáme variť do osolenej vody, až kým nie je mäkký. Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame na strúhadle, pridáme vidličkou rozmačkaný karfiol, nakrájanú petržlenovú vňať, troška oleja, osolíme, okoreníme, pridáme vajíčka a zahustíme múkou. Na plech si dáme papier na pečenie a cez vykrajovátko v tvare srdiečka ukladáme placky na papier. Takto vytvorené srdiečka dáme piecť na 190 stupňov, najprv na 20 minút, vytiahneme a na srdiečka poukladáme plátkový syr, nakrájanú rajčinu a cuketku a na vrch opäť syr takto dáme zapiecť, až kým nie je syr pekne sfarbený dohneda Vytiahneme, necháme vychladnúť a môžme večerať. Na placky môžeme kľudne použiť, čo máme radi.. môžeme z nich urobiť aj mini pizzky s oreganom, domácim kečupom, šunkou a všetkým možným.


Potrebujeme

  • dva veľké zemiaky
  • 5 veľkých ružičiek karfiolu
  • soľ, korenie, majoránku
  • čerstvú petržlenovú vňať
  • dve vajíčka
  • hladkú špaldovú múku (alebo ovsené vločky)
  • olivový olej

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov