Výborná domáca pizza

Výborná domáca pizza

Výborná domáca pizza

Tento recept nám posiela: Blažena z Úľan nad Žitavou


náročnosť: stredná
čas: 80 minút
porcie: 2

Postup

Do vlažnej vody dáme cukor, droždie a necháme vzísť kvások. Múku preosejeme, pridáme soľ, olej, kvások a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Cesto vystačí na 2 okrúhle pizze o priemere 30 cm alebo jeden väčší plech. Natenko ho rozvaľkáme a vložíme do vymastenej nádoby. Potrieme kečupom a obložíme podľa chuti. Potom ho posypeme korením na pizzu a nastrúhanou Karička tehlou. Upečieme pri teplote 200°C 20 minút.
Cesto je výborné mäkkučké. Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • 300 g hladká múka špeciál
  • 20 g čerstvé droždie
  • 175 ml vlažná voda
  • 1/2 kávovej lyžičky kryštálový cukor
  • 1/2 kávovej lyžička soľ
  • 4,5 polievkovej lyžice rastlinný olej
  • kečup
  • šunka/klobása
  • 1 plechovka sterilizovaná kukurica
  • 1 plechovka sterilizované šampiňóny
  • 200 g Karička tehla
  • pizza korenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov