Celoročná baba

Celoročná baba

Celoročná baba

Tento recept nám posiela: Peter z Piešťan


náročnosť: stredná
čas: 60 minút
porcie: veľa

Postup

Vajíčka si rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky si dáme do väčšej misy, kam pridáme nakrájané údené mäsko, petržlenovu vňať asi 3 hrste nakrájané na drobno, soľ, korenie, vegetu. Rožky si nakrájame na drobno a zalejeme mliekom, necháme chvíľu napučať, premiešame a postupne vyžmýkame v rukách a pridáme do misy so žĺtkami. Pridáme aj pretlačený cesnak a cibuľku opraženú do zlatista na oleji. Pridáme Karička črievko a poriadne premiešame. Nakoniec vyšľaháme sneh z bielkov a vmiešame do zmesi. Plech si vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Babu vlejeme do plechu a šup do rúry na 180 stupňov. Pečieme až kým nie je baba krásne hnedkastá, a to či už je hotová kontrolujeme špajlou.


Potrebujeme

  • 8 rožkov
  • 10 vajec
  • 2 cibuľa
  • olej
  • strúhanka
  • petržlenová vňať
  • 5 strúčikov cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • vegeta
  • mlieko
  • údené mäsko
  • 1 ks Karička črievko

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov