Croassant

Croassant

Croassant

Tento recept nám posiela: Janka z Banskej Bystrice


náročnosť: nízka
čas: 40 minút
porcie: 20

Postup

Zo všetkych surovín si vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnuť. Po vykysnutí cesto prepracujeme, rozdelíme na polovicu a každú polovicu ešte rozdelíme na 8 časti. Urobíme guľky a necháme kysnúť. Každú guľku vyvaľkáme do kruhu na tenko. Potrieme maslom zmiešaným s Karička črievkom. Kruh rozvaľkáme na tenko a rozkrojíme na 12 častí. Stočíme zo širšej strany a potrieme vajcom. Pečieme na 200 stupňoch 15-20 minút.


Potrebujeme

  • 25 g čerstvé droždie
  • 1 ks Karička črievko
  • 1 ks vajce na potretie
  • 100 g maslo
  • 1/2 liter vlažné mlieko
  • 1 PL cukor
  • 2 ČL soľ
  • 1,5 dl olej
  • 350 g hladká múka špeciál
  • 400 g múka polohrubá

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov