Hokkaido chesse koláč

Hokkaido chesse koláč

Hokkaido chesse koláč

Tento recept nám posiela: Janka z Banskej Bystrice


náročnosť: stredná
čas: 2 hodiny
porcie: 8

Postup

Preosiatu múku zmiešame s cukrom a soľou. V strede urobíme priehlbinku, do ktorej vložíme na kocky pokrájané maslo a pridáme Karička črievko a jedno vajíčko. Zmes dôkladne spracujeme rukami. Cesto vyformujeme do guličky, zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho dve hodinky odstáť v chladničke. Postup koláč: Celú polovicu tekvice potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a dáme piecť pri 200° na 45 minút, kým tekvica zmäkkne . Kým sa tekvica pečie, spracujeme si cesto. Položíme ho na pracovnú plochu, ktorú sme posypali múkou, prikryjeme ho potravinárskou fóliou a rozvaľkáme na tenko tak, aby vystačilo na celú formu. Formu potrieme maslom a vysypeme múkou. Potom do nej vlozime cesto. Keď je tekvica mäkká, počkáme kým trošku vychladne a následne tekvicu (bez šupky) zmiešame s vajíčkami a smotanou a dobre rozmixujeme. Nakrájame Karička tehlu, mozzarellu a zmiešame. Osolíme, okoreníme, pridáme chilli, muškátový oriečok a vylejeme na cesto. Pečieme 35 – 40 minút pri 180°. Posypeme rozdrvenými semiačkami.


Potrebujeme

  • 200 g klasickej hladkej alebo špaldovej múky (odporúčame aj mix oboch)
  • 100 g chladeného masla
  • 1 ks Karička črievko
  • 1 vajíčko
  • 1/2 ČL práškového cukru
  • 1/2 ČL soli
  • 1 ks Hokkaido tekvica
  • mleté čierne korenie
  • chilli
  • muškátový orech

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

O cookies
Ochrana osobných údajov