Karičkové srdiečka

Karičkové srdiečka

Karičkové srdiečka

Tento recept nám posiela: Michal z Pohronského Ruskova


náročnosť: stredná
čas: 70 minút
porcie: 40

Postup

Vidličkou si vyšľaháme vajcia, pridáme múku, prášok do pečiva, maslo, smotanu, soľ podľa chuti, Karička črievko, nastrúhanú Karička tehlu a štipku mletého čierneho korenia. Vymiešame tuhé cesto, ktoré necháme potom aspoň pol hodinku odpočívať v chladničke. Cesto následne rozvaľkáme na hrúbku asi 5mm. Vykrajujeme srdiečka, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Srdiečka potrieme vajíčkom a posypeme na hrubo nasekanými orieškami. Pečieme pri 180°C dozlatista.


Potrebujeme

  • 20 dkg Karička tehla
  • 1 ks Karička črievko
  • 3 vajíčka
  • 30 dkg hladká múka
  • 2 lyžičky kypriaci prášok do pečiva
  • 20 dkg maslo Hera
  • 30 ml biely jogurt
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • na hrubo posekané orechy

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

O cookies
Ochrana osobných údajov