Slané bezlepkové koláčiky s paradajkami

Slané bezlepkové koláčiky s paradajkami

Slané bezlepkové koláčiky s paradajkami

Tento recept nám posiela: Karička


náročnosť: stredná
čas: 60 min
porcie: 12
bezlepkový recept: Áno

Postup

V mise zmiešame múku, maslo, soľ a vymiešame omrvinkové cesto. Pridáme vajce, vodu a rýchlo spracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 30 minút.

Očistíme cibule, nakrájame na kolieska a opečieme na oleji. Následne pridáme ocot a opekáme ešte niekoľko minút. Paradajky umyjeme a nakrájame na kúsky.

V mise zmiešame tvaroh, Karičku, vajcia, soľ a korenie. Vychladnuté cesto rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie, vykrojíme kolieska a natlačíme ich do vymastených formičiek na tartletky alebo do jamiek muffinového plechu.

Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov cca 10 minút.

Potom do koláčov pridáme plnku, navrch rozdelíme opečenú cibuľu a pokrájané paradajky. Posypeme rozmarínom a pri teplote 180 stupňov necháme piecť ešte ďalších 20 minút.

 

Tip: V recepte je možné použiť aj obyčajnú pšeničnú múku a kvalita koláčikov sa nezmení.

Dobrú chuť 😉


Potrebujeme

  • 2 hrnčeky bezlepkovej múky
  • 1 vajce
  • 150 g masla
  • 2 PL studenej vody
  • 4 paradajky
  • 2 vajcia
  • 200 g termizovaného tvarohu
  • 1 balenie Karička Klasik 125 g
  • 2 PL červeného vínneho octu
  • 3 malé cibule
  • nasekaný čerstvý rozmarín
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • maslo na vymastenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov