Zelená roláda

Zelená roláda

Zelená roláda

Tento recept nám posiela: Dana z Michaloviec


náročnosť: vysoká
čas: 40 min.
porcie: 12

Postup

Špenát rozmrazíme a vmiešame doň 3 žĺtky a múku s kypriacim práškom, osolíme, prelisujeme cesnak a pridáme k špenátu. Z 3 bielkov ušľaháme sneh a zapracujeme k špenátovej zmesi. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto rozotrieme. Upečieme na 180 °C asi 10-15 minút.

Posledné vajce uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo zmiešame s taveným syrom Karička. Vajce, šunku, cibuľu a kapiu nakrájame nadrobno a pridáme k maslu. Všetko premiešame a podľa chuti osolíme.

Upečené cesto necháme odpočinúť a ešte teplé zavinieme aj s papierom. V tomto zrolovanom stave ho necháme vychladnúť. Potom ho rozvinieme, papier stiahneme a cesto rovnomerne potrieme náplňou. Opäť zavinieme a vložíme do chladničky. Po stuhnutí krájame na plátky.


Potrebujeme

  • 400g mrazený špenát
  • 4 vajcia
  • 120g polohrubá múka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 KL soľ
  • 1/4 ČL kypriaci prášok do pečiva
  • 1 cibuľa
  • 125g maslo
  • 160g tavený syr Karička
  • štipka soli
  • trochu šunky
  • trochu kápie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov