Kysnuté cibuľové koláče

Kysnuté cibuľové koláče

Kysnuté cibuľové koláče

Tento recept nám posiela: Karička


náročnosť: vysoká
čas: 1h 50min
porcie: 5

Postup

Droždie rozotrieme s cukrom, pridáme múku, vlažné mlieko, premiešame a v teple necháme vykysnúť.

V mise zmiešame 200 g preosiatej polohrubej múky a špaldovú hladkú múku, pridáme vlažnú vodu, vajce, olej rozmiešaný s Karičkou, soľ, rascu, vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.

Pripravíme si plnku. Slaninu a očistenú cibuľu nadrobno nakrájame, opečieme na oleji a dáme vychladnúť. Primiešame všetky trojuholníky balenia Karička Klasik, pokrájané paradajky a vňať z petržlena.

Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Cesto si rozdelíme na dve časti. Každú rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 7 mm. Na jeden plát cesta rozdelíme polovicu plnky a stočíme napevno. Stočené cesto potom pokrájame na kúsky hrubé 2 – 2,5 cm a uložíme rezanou stranou na plech vystlaný papierom na pečenie. To isté urobíme s druhou časťou cesta. Necháme kysnúť 10-15 minút.

Koláče potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme tekvicovými semienkami a vo vyhriatej rúre necháme asi 15 minút piecť.

Dobrú chuť 😉


Potrebujeme

  • 30 g droždia
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 250 g polohrubej múky
  • 100 ml vlažného mlieka
  • 200 g špaldovej hladkej múky
  • 150 ml vlažnej vody
  • 2 vajcia
  • 1 balenie Karička Klasik 125 g
  • olej
  • soľ, rasca, tekvicové semienka
  • 200 g prerastanej slaninky
  • 50 g sušených paradajok
  • 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov