Postup
Droždie rozotrieme s cukrom, pridáme múku, vlažné mlieko, premiešame a v teple necháme vykysnúť.
V mise zmiešame 200 g preosiatej polohrubej múky a špaldovú hladkú múku, pridáme vlažnú vodu, vajce, olej rozmiešaný s Karičkou, soľ, rascu, vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.
Pripravíme si plnku. Slaninu a očistenú cibuľu nadrobno nakrájame, opečieme na oleji a dáme vychladnúť. Primiešame všetky trojuholníky balenia Karička Klasik, pokrájané paradajky a vňať z petržlena.
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Cesto si rozdelíme na dve časti. Každú rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 7 mm. Na jeden plát cesta rozdelíme polovicu plnky a stočíme napevno. Stočené cesto potom pokrájame na kúsky hrubé 2 – 2,5 cm a uložíme rezanou stranou na plech vystlaný papierom na pečenie. To isté urobíme s druhou časťou cesta. Necháme kysnúť 10-15 minút.
Koláče potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme tekvicovými semienkami a vo vyhriatej rúre necháme asi 15 minút piecť.
Dobrú chuť 😉