Pizza slimáky

Pizza slimáky

Pizza slimáky

Tento recept nám posiela: Gabriela z Bratislavy


náročnosť: stredná
čas: 45minút
porcie: 30

Postup

Mrazené lístkové cesto si necháme volne rozmraziť. Následne na pomúčenej doske rozvaľkáme na 0,5 cm hrúbku. Na rozvaľkané cesto natrieme tavený syr Karička v črievku, na to natrieme kečup podľa chuti, posypeme sušeným oreganom. Ďalej pokladieme plátky šunky jeden vedľa druhého, aby sa neprekrývali. Pokryjeme celú plochu. Na šunku dáme cibuľu pokrájanú na malé kocky, papriku tiež na kocky, kukuricu bez nálevu (použiť môžeme aj iné druhy zeleniny, podľa chuti). Takto pripravené cesto zavinieme do pevnej rolády a nakrájame na cca 1,5 cm široké kolieska. Položíme na plech vystlany papierom na pečenie ďalej od seba, lebo pri pečení sa nám nafúknu. V miske si rozšľaháme vidličkou celé vajíčko, pridáme do neho prelisovaný cesnak. Touto zmesou potrieme pripravené slimáky. Na záver na každého slimáka nasypeme kôpku nastrúhaného tvrdého syra. Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 200° 20-25 minút (do svetlo hneda). Chutia teplé, aj studené, s vínom, aj pivom.


Potrebujeme

  • 1ks lístkové cesto mrazené
  • 1ks črievkový syr Karička
  • kečup na potretie
  • 15dkg šunky
  • 1 cibuľa
  • 1 čerstvá paprika
  • 1 plechovka kukurice
  • 1 vajce
  • 1 strúčik cesnaku
  • 10dkg tvrdého syra
  • sušené oregano

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov