Losos na masle so špenátom v lístkovom kabáte s nastrúhanou mrkvou v pomarančovej šťave

Losos na masle so špenátom v lístkovom kabáte s nastrúhanou mrkvou v pomarančovej šťave

Losos na masle so špenátom v lístkovom kabáte s nastrúhanou mrkvou v pomarančovej šťave

Tento recept nám posiela: Michaela z Bojnej


náročnosť: stredná
čas: 45 minút
porcie: 2

Postup

Lístkové cesto si rozdelíme na polovicu a vyvaľkáme na pomúčenej doske. V hrnci si speníme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme špenát, cesnak, osolíme a okoreníme podľa chuti, chvíľku podusíme, aby sa nám spojili chute. 🙂

Túto zmes si rozložíme na vyvaľkané cesto, rozdelíme si to tak, aby nám vyšlo na obe polovice lístkového cesta. Na špenát poukladáme nastrúhaný tvrdý syr Karicka, na každej strane si cesto zahneme a zavinieme, popicháme vidličkou, natrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme do vyhriatej rúry (190 stupňov), asi na 20-25 minút. V každej rúre je to individuálne.

Medzitým si umyjeme lososa, vysušíme, nakrájame na filety (dá sa kúpiť už nakrájaný), jemno osolíme a vložíme do rozohriateho roztopeného masla a pražíme z každej strany naozaj len krátko, aby sme ho nevysušili. Na tanier si nakrájame vychladnutý špenát v kabátiku, priložíme lososa a spestríme mastrúhanou mrkvou s pomarančovou šťavou. A ak máte doma veľkého hladoša môžte mu k rybe upiecť ešte zemiakové lupienky.


Potrebujeme

  • losos
  • kravské maslo
  • lístkové cesto
  • mrazené špenátové listy (môžu byť aj čerstvé)
  • cibuľu
  • dva strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie
  • vajíčko na potretie
  • Karička tehla - nastrúhať
  • dve veľké mrkvy
  • šťava z dvoch pomarančov

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov