Morčacie rezníky so syrovým dipom

Morčacie rezníky so syrovým dipom

Morčacie rezníky so syrovým dipom

Tento recept nám posiela fanúšik varenia s Karičkou


náročnosť: stredná
čas: 30 minút
porcie: 8

Postup

Morčacie prsia nakrájame na kúsky a aspoň na hodinu naložíme do osoleného mlieka – mäso bude krehké. Rúru rozohrejeme na 200 °C a vložíme do nej plech s olejom. Strúhanku zmiešame v miske so syrom, sušeným cesnakom, paprikou, korením a oregánom. Kúsky mäsa po častiach ich v obaľujeme v strúhankovej zmesi. Ukladáme priamo na rozpálený plech, vrátime do rúry a pečieme asi 20 minút dozlata. Počas pečenia môžeme rezne obracať. 

Medzitým si pripravíme dip. Karička čili črievko, smotanu na šľahanie a roztlačený cesnak spolu dôkladne premiešame. Dochutíme soľou, korením a bylinkami. Zľahka premiešame a môžeme podávať.


Potrebujeme

  • 1 kg morčacích alebo kuracích pŕs
  • 250 ml mlieka
  • hrnček strúhanky
  • ¾ hrnčeka strúhaného parmezánu
  • 2 lyžicky sušeného cesnaku
  • 2 lyžičky sladkej papriky
  • 2 lyžičky oregána
  • olivový olej
  • soľ, korenie
  • Na dip:
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 1 Karička čili črievko
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 PL citrónová šťava
  • soľ, korenie
  • petržlenová vňať

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov