Cuketové slimáčiky s Karičkou

Cuketové slimáčiky s Karičkou

Cuketové slimáčiky s Karičkou

Tento recept nám posiela fanúšik varenia s Karičkou


Postup

  1. Cuketu očistíme, postrúhame na väčšie kúsky, osolíme a necháme odstáť 15 minút, precedíme cez sitko.
  2. Na panvici na troche oleja cca 5 minút restujeme cuketu a paradajky pokrájané na malé kocky.
  3. Na lístkové cesto rozotrieme Karičku črievko, navrstvíme zeleninu a poukladáme Karičku Eidam plátky.
  4. Cesto zvinieme do rolády a nakrájame s nitkou na kolieska široké 2 cm.
  5. Poukladáme na papier na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovými semienkami.
  6. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C približne 20-25 minút.
  7. Po vychladnutí ozdobíme žeruchou.

TIP: Cuketu môžeme ochutiť mletým čiernym alebo bielym korením, prípadne môžeme použiť provensálske bylinky. Slimáčiky môžeme naplniť šunkou, kukuricou, cesnakom, prípadne tým, čo nájdete v chladničke.


Potrebujeme

  • 100 g Karička črievko
  • 100 g Karička Eidam klasik plátky
  • 300g lístkové cesto
  • 1 cuketu (350 g)
  • 2 menšie paradajky (100 g)
  • 1 vajce na potretie
  • 1 PL olivového oleja
  • sezamové semienka
  • soľ
  • žeruchu na ozdobenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov