Bravčové karé plnené karamelizovanými jablkami, šunkou a syrom Karička

Bravčové karé plnené karamelizovanými jablkami, šunkou a syrom Karička

Bravčové karé plnené karamelizovanými jablkami, šunkou a syrom Karička

Tento recept nám posiela: Oľga z Richnavy


náročnosť: nízka
čas: 30-40
porcie: 6-8

Postup

Mäso umyjeme osušíme a nakrájame na plátky, ktoré zľahka naklepeme. Osolíme, okoreníme a orestujeme 2 minúty z oboch strán, každej strany. Mäso preložíme na plech, pripravíme si plnku. Maslo na panvici rozpustíme pridáme trstinový cukor necháme skaramelizovať. Jablká prekrojíme na menšie štvrtky, kúsky zbavíme jadierok. Dáme do karamelu a podlejeme vínom, dusíme do polomäkka. Rozložíme na plátky mäsa prekryjeme šunkou a vrch syrom Karička. Môžeme dávať aj po dva plátky syra po zvážení. Podlejeme výpekom a vývarom a!ebo bujónom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov, zapekáme 30-35 minút. Podávame so zemiakmi alebo ryžou, zvyškom jabĺk. Všetkým dobrú chuť.


Potrebujeme

  • Vykostené bravčové karé 6-8 plátky
  • soľ a čierne mleté korenie
  • olej na otestovanie mäsa
  • jablká stredné 3-4 ks
  • víno červené 1-2 dcl
  • cukor trstinový 3-4 PL
  • šunka 10-15 dkg
  • vývar alebo bujón zeleninový

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov