Cícerový hummus s karička syrom na panvicu a gril (a letným šalátom)

Cícerový hummus s karička syrom na panvicu a gril (a letným šalátom)

Cícerový hummus s karička syrom na panvicu a gril (a letným šalátom)

Tento recept nám posiela fanúšik varenia s Karičkou


Postup

  1. Vajcia varíme od zovretia 7 minút.
  2. Cícerový hummus: Cícer, tahini, cesnak, olivový olej a citrónovú šťavu rozmixujeme do hladka, konzistenciu hummusu zriedime šťavou z cícera.
  3. Letný šalát: Cherry paradajky nakrájame na štvrťky, uhorku na kolieska a potom na štvrťky, ktoré rozpolíme, cibuľu na menšie kúsky a papriku na štvorčeky. Zeleninu zmiešame s citrónovou šťavou, mätou, olivovým olejom a okoreníme.
  4. Karička syr na panvicu a gril Bylinky nakrájame na 1 cm plátky.
  5. Plátky syra opečieme na rozpálenej panvici s olejom z oboch strán, kým nebudú zlatisté.
  6. Hummus pokvapkáme olivovým olejom, posypeme drvenou rascou, mletou červenou paprikou, petržlenovou vňaťou. Na tanier pridáme letný šalát, rozpolené vajce, ktoré posypeme čiernym sezamom.

 


Potrebujeme

  • Suroviny:
  • Karička syr na panvicu a gril Bylinky
  • rastlinný olej na opekanie
  • 2 slepačie vajcia
  • čierny sezam (na posypanie)
  • Letný šalát:
  • 300 g cherry paradajok
  • ½ uhorky
  • ½ žltej papriky
  • ½ červenej cibule
  • 1-2 PL čerstvej mäty
  • 1 PL šťavy z citróna
  • korenie štyroch farieb
  • 1 PL olivového oleja
  • Cícerový hummus:
  • 240 g cícera v konzerve
  • 40 g tahini pasty (sezamová pasta)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 PL olivového oleja + na poliatie
  • 2 PL šťavy z citróna
  • soľ
  • na posypanie:
  • drvená rasca, mletá červená paprika, petržlenová vňať

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

O cookies
Ochrana osobných údajov