Karfiolova pizza

Karfiolova pizza

Karfiolova pizza

Tento recept nám posiela: Terka z Topoľčan


náročnosť: stredná
čas: hodinka
porcie: 4

Postup

Karfiol si uvaríme do polomäkka v osolenej vode. Vytiahneme, zcedíme a necháme odkvapkať a vychladnúť. Umyjeme si ruky a karfiol zhruba popučíme, následne „pomágame“ vidličkou.

Pridáme dve vajíčka, soľ podľa chuti, lyžičku aj dve ľanových semienok a múku, vypracujeme si cesto, ktoré rukami nanesieme na papier na pečenie. Takto roztreté cesto dáme do rúry na 200 stupňov, asi na 10 minút, vytiahneme, potrieme olivovým olejom s cesnakom, osolíme, dáme domáci kečup, poukladáme salámu, cuketu, rajčiny, posypeme Karičkou (kto chce oreganom, alebo korením na pizzu).

Dáme opäť zapiecť, až kým pizza nie je hotová. Necháme vychladnúť a môžme krájať.


Potrebujeme

  • polovicu karfiolu
  • dve vajíčka
  • soľ
  • ľanové semienka
  • tri lyžice hladkej špaldovej múky
  • rajčinový základ (ja som použila môj domáci kečup)
  • rozpučený strúčik cesnaku v olivovom oleji
  • šunku, alebo suchú salámu
  • cuketu
  • rajčiny
  • Karička tehla

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov