Sviečkovica s hlivovou omáčkou a Karičkou

Sviečkovica s hlivovou omáčkou a Karičkou

Sviečkovica s hlivovou omáčkou a Karičkou

Tento recept nám posiela: Edita zo Žiliny


náročnosť: nízka
čas: 45

Postup

Najprv si pripravíme mäso. Osolíme ho, okoreníme a prudko opečieme na oleji na panvici. Potom ho posypeme tymiánom a dáme piecť do rúry, kým nebude mäkké – cca 15 – 20 min. pri teplote 180 °C. Hlivu nakrájame na rezančeky, osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak a opečieme krátko na panvici na oleji. Potom podlejeme vodou alebo vývarom a trochu podusíme. Nakoniec pridáme smotanu rozmixovanú s Karička črievkom a za stáleho miešania krátko povaríme.
Mäso prekrojíme, naporcujeme a podávame s hlivovou omáčkou. Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • 1000 g bravčová sviečkovica
  • 150 g hliva ustricová
  • tymián podľa chuti
  • olivový olej
  • korenie čierne mleté
  • soľ podľa chuti
  • 125 g smotana na varenie
  • 1 Karička črievko
  • 2 strúčiky cesnak

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov