Zapečené mäsovo-ryžové guličky v rajčinovej omáčke

Zapečené mäsovo-ryžové guličky v rajčinovej omáčke

Zapečené mäsovo-ryžové guličky v rajčinovej omáčke

Tento recept nám posiela: Margita z Bojnej


náročnosť: stredná
čas: hodina
porcie: 6

Postup

Mleté mäso, vajíčka, soľ, korenie, pretlačený cesnak, ryžu poriadne premiešame, lyžicou naberieme zmes a tvarujeme gule, ktoré obalujeme v strúhanke a následne ukladáme na plech. Takto uložené guľky, zalejeme buď domácim už ochuteným pretlakom alebo pretlakom z obchodu, ktorý si zriedime s vodou, ochutíme soľou, biovegetou a čiernym korení. A šup do rúry na 180 stupňov, pečieme až kým nie sú guľky zlatistej farby, nakoniec posypeme nastrúhaným Karička syrom. Podávame so špagetami.


Potrebujeme

  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • strúčik cesnaku
  • šálku uvarenej vychladnutej ryže
  • soľ, korenie
  • strúhanku na obalenie
  • dve vajíčka
  • 7 dcl pohár domáceho pretlaku alebo dve plechovičky z obchodu
  • balík špagiet
  • syr na strúhanie Karička

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov