Rybacia pomazánka

Rybacia pomazánka

Rybacia pomazánka

Tento recept nám posiela fanúšik varenia s Karičkou


náročnosť: nízka
čas: 20 minút
porcie: 5

Postup

Pripravíme si pomazánku:

V miske vymiešame maslo s Karičkou do homogénnej zmesi. Sardinky zbavíme konzervy, následne aj kože a vyfiletujeme. Filety zapracujeme do Karičkovo- maslovej zmesi tak, aby to bolo v poriadku. Vzniknutú planú zmes ideme ochutiť a potom premiešame. Podávame natreté na chlebe s vínom.

Tip na záver: citrónu dáme viac ako usudzujeme, že by mohlo byť v poriadku, pomazánke to jedine prospeje. Poznámka: pomazánka je bez cibule, cibuľu teda nepridávame. S cibuľou by sa už jednalo o úplne iný recept rybacej pomazánky Dobrú chuť

Pripravíme si domáci chlieb:

Z chladničky vyberieme vykŕmený kvások, ktorý zmiešame s vodou, múkou, soľou a upečieme náš obľúbený chlieb podľa receptu starej matere, alebo prastarej. Tu sa môže postup región od regiónu líšiť preto bližšie neuvádzam. Ak sa nám chleba nepodarí upiecť, alebo máme kúpený, pomazánku ďalej nemusíme robiť.


Potrebujeme

  • 2 trojuholníky Karičky
  • 125 g Masla
  • Konzerva sardiniek v vlastnej šťave
  • 1 ČL olivový olej
  • 1 ČL plnotučná horčica
  • Citrónová šťava
  • Soľ
  • Korenie
  • Víno
  • Múka chlebová ražná
  • Kvások
  • Voda

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov