Šošovicová pre zdravie

Šošovicová pre zdravie

Šošovicová pre zdravie

Tento recept nám posiela: Edita zo Žiliny


náročnosť: nízka
čas: 30
porcie: 4
bezlepkový recept: Áno

Postup

Červenú (oranžovú ) šošovicu premyjeme na sitku a uvaríme v osolenej vode s bobkovým listom – nemusí sa namáčať, varíme asi 15 minút.
Na olivovom oleji opražíme najemno nakrájanú šalotku a cesnak, nakoniec pridáme kurkumu a rascu.
Všetko zmiešame s uvarenou scedenou šošovicou, pridáme Karičku črievko a rozmixujeme nahladko. Dochutíme bylinkami. Podávame s celozrnným pečivom.
Nátierka je plná bielkovín a vitamínov a je vhodná tak na raňajky, ako aj olovrant či večeru. Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • Červená šošovica 1 pohár-2,5 dcl
  • Voda 2 poháre
  • Soľ štipka
  • Bobkový list 1 ks
  • Karička črievko 1 ks-100 g
  • Cesnak 2 strúčky
  • Rasca mletá 1 ČL
  • Šalotka 1 ks
  • Olivový olej 4 PL
  • Kurkuma 1/2 ČL
  • Bylinky mix

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov