Smotanovo-syrová šošovicová polievka s údenými kosťami

Smotanovo-syrová šošovicová polievka s údenými kosťami

Smotanovo-syrová šošovicová polievka s údenými kosťami

Tento recept nám posiela: Milena z Piešťan


náročnosť: nízka
čas: 1 hod. 20 minút
porcie: 6

Postup

Šošovicu si namočíme do vody deň vopred a dáme do chladničky, ak by ste aj zabudli namočiť, nič sa nedeje, namočíte ráno a pred obedom môžte variť. 🙂
Napučanú šošovicu zlejeme, opláchneme a dáme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme bobkáč, soľ, korenie, vegetu a ocot. Necháme zovrieť a pridáme kosti. Takto necháme variť, až kým nie je šošovica hotová, pridáme na drobno nakrájané ošúpané zemiaky, tie uvaríme, mäsko z polievky vytiahneme a v malom hrnčeku si z múky a oleja spravíme zásmažku, tú zriedime s mliekom a zahustíme. 🙂 nakoniec zjemníme smotanou a syrom Karička a necháme prevrieť. 🙂 Kosti si buď nasekáme na menšie, alebo mäso z nich oberieme.


Potrebujeme

  • kilo šošovice
  • tri veľké zemiaky
  • 6 ks bobkového listu
  • 4 lyžice octu
  • olej
  • soľ
  • 3 lyžice hl. múky
  • šľahačkovú smotanu
  • údené mäsové kosti, alebo ja som teraz použila 750 g údený bravčový chvost
  • 2 ks Karička črievko
  • trocha mlieka
  • korenie
  • vegeta

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov