Špenátová roláda

Špenátová roláda

Špenátová roláda

Tento recept nám posiela: Elena z Nemeckej


náročnosť: nízka
čas: 50minút
porcie: 8-10

Postup

Špenát rozmrazíme, pridáme polohrubú múku, prelisovaný cesnak, 3 žĺtka, maslo, olej a soľ. V osobitej nádobe si z troch bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do formátovej hmoty. Cesto vlejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 150°C podobu 10-15 min. Po upečení položíme na cesto navlhčenú utierku, stočíme a necháme odpočívať pár minút. Potom ho odrolujeme, zoberieme utierku a znovu zrolujeme a necháme vychladnúť.
Náplň: 3 uvarené vajíčka na jemno pokrájame, primiešame tavený syr, nadrobno pokrájanú šunku a cibuľu. Roládu odrolujeme, natrieme pripravenou plnkou a znovu zrolujeme. Zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť.


Potrebujeme

  • 1 balík špenát
  • 120 g polohrubá múka
  • 6 ks vajec
  • 1 ČL olej
  • 1 ČL maslo
  • 100 g hydinová šunka
  • 125 g tavený syr Karička
  • 1 ks cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • trocha soli

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov