Karičkové žabky

Karičkové žabky

Karičkové žabky

Tento recept nám posiela: Edita zo Žiliny


náročnosť: stredná
čas: 60
porcie: 50-60

Postup

Z vlažného mlieka, 1ČL kryštálového cukru a droždia urobíme kvások. Múku a prášok do pečiva spolu zmiešame, pridáme vykysnutý kvások, vajce, olej, cukor, soľ a vypracujeme cesto.
Hneď ho vyvaľkáme na kruh vysoký 1,5-2 cm a vykrajujeme malé kolieska o priemere cca 3 cm, ktoré kladieme na vymastený a múkou posypaný plech. Potrieme rozšľahaným vajcom, namiesto očí zapichneme slnečnicové semienka, posypeme sezamom a upečieme.
Po upečení a vychladnutí kolieska nakrojíme, natrieme Karičkou, vložíme prúžok čerstvej uhorky so šupkou, opäť natrieme a preložíme ďalším prúžkom uhorky, aby pripomínali žabky.
Karičkové jednohubky sú vhodné ako predjedlo na oslavy, ale zachutia aj vo všedný deň. Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • 0,5 kg polohrubej múky
  • 2,5 dcl mlieka
  • 20 g droždie -1/2 kocky
  • 1,5 PL olej
  • 1,5 PL kryštálový cukor
  • 1 vajce do cesta
  • 1 vajce na potretie
  • 0,5 ČL soľ
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • sezamové a slnečnicové semienka
  • 1-2 ks Karička črievko

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov